Mehmet Kurtbay
İnşaat Mühendisi, İTÜ

DSC00716
Mehmet Kurtbay


3 Kasım 1975 yılında Bakırköy, İstanbul’da doğdu.

İlkokul öğrenimini Bakırköy Mustafa Necati İlkokulu’nda tamamladı. 1982-1987

Orta ve Lise öğrenimini Özel Kültür Lisesi’nde tamamladı. İngilizce eğitimine orta hazırlık sınıfında başladı. 1987-1993

1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir Bölge Planlama bölümünü kazandı. Bir sure sonra kendi isteği ile ayrıldı ve yeniden üniversite sınavına girdi.

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünü dokuzuncu olarak kazandı. Üniversiteyi 1999 yılı haziran ayında, 4 yıllık normal süresi içinde hiç ders tekrarlamadan bitirdi. Bitirme tezini ‘Zemin Mekaniği’ konusunda yaptı.

Fakülte bünyesinde Mühendislik derslerini İngilizce öğreten; (İDO) İngilizce Destekli Öğrenim, Sertifika Programını da tamamlamıştır.

1999 yılı Haziran – Aralık ayları arasında, yurtdışı yüksek lisans öğrenimi için gerekli Toefl ve Gmat sınavlarına, İstanbul’da hazırlandı.

2000 yılı Ocak ayında; Amerika Philadelphia şehrinde bulunan La Salle Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans öğrenimine başladı. Aynı zamanda Research Asistant (RA) olarak üniversite bünyesinde çalıştı.

Master of Business Administration ( MBA ) İşletme yüksek lisansını, Management of Information Systems (MIS) dalında yaptığı çalışma ile 1,5 yıl ( 5 dönem ) içinde Mayıs 2001’de tamamladı.

Yüksek lisans öğrenimi sırasında La Salle Üniversitesi bünyesindeki çalışmalarını, kadrolu çalışan olarak, Greater Philadelphia Math Since Partnership (GPSMP) ve Math Science Partnership of Greater Philadelphia (MSPGP) projeleri kapsamında; ‘Financial Analyst’ olarak devam ettirdi.

Amerika’da yaşadığı yıllar içinde, lisans konusu olan İnşaat Mühendisliği’nin Alt Yapı İnşaatı dalında Trenchless Technology/ Kazısız Alt Yapı İnşaatı Teknolojileri konusunda faaliyet veren Ultraliner ve Cues firması ile çalışmalarını devam ettirdi.

Temmuz 2004 yılında Burdur, Türkiye’de askerlik görevini tamamladı.

Yurtdışı yüksek lisans öğrenimi ve yurtdışı iş tecrübeleri için ayırdığı süreyi tamamlayarak, Ocak 2005 yılında İstanbul Türkiye’ye döndü.

Trenchless Technology / Kazısız Alt Yapı İnşaatı Teknolojileri konusunda yurtdışında edindiği bilgi, birikim ve tecrübeleri Türkiye’ye getirerek; 1 Nisan 2005 yılında AOL İstanbul İnşaat Makine Sanayi ve Limited Şirketi’ni kurdu.

Tenis, Kayak, Voleybol, Yüzme ve Futbol sporlarını aktif olarak yapmaktadır. Müzik, Sinema ve Seyahat öncelikli ilgi alanları içindedir.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

mehmet@aolistanbul.com